torsdag 12 maj 2011

Semifinal två

Dags för semifinal två i ESC ikväll! Denna gången med Sverige och våran alldeles egna Eric Saade och hans glasbur. Frågorna är många, kommer den sprängas, kommer han sätta tonerna och den största frågan kommer han gå vidare?
Efter tisdagens semifinal så skrivs det i tidningarna att det ser mörkt ut för förhandsfavoriten Saade efter det att Norges "Haba haba" inte gick till final.
Själv missade jag den semifinalen men med allt av döma både av statusuppdateringar på Facebook och allt skriveri i media så va den semin den sämsta genom tiderna.
Hoppas på bättre kvalité av kvällens alla bidrag även fast det då kanske ger hårdare konkurrens för oss. Men ändå!

Han ställs bland annat mot tvillingparet med frisyrerna från Irland, som också har en låt som är lätt att digga med till. Den danska gladpoplåten som gör en varm, är det en okänd trillingbror till tvillingarna från Irland tro? Även Bosnien-Hezegovinas lite äldre deltagare sägs vara en förhandsfavorit. Estland tävlar också i kvällens semifinal och för dom ställer en av Estlands Talangvinnare upp med en i mina öron glad och trevlig låt. Sen gör 1998 års vinnare comeback i ESC, Dana International, ska nog inte vara något hot men man vet aldrig vad körtjejernas regnbågsfärgade långklänningar kan ställa till med. Vitrysslands patriotiska " I Love Belarus" kommer antingen flippa eller floppa, hade inte refrängen hetat just " I Love Belarus" och dom orden inte hade vart med så hade den garanterat gått till final, då låtens beat är grymt bra, men nu så vet i fan... Vilka tio som tar sig vidare är högst oklart och ovisst efter hur det såg ut i tisdags men jag tror självklart att Eric kommer gå vidare till final, det är ett snyggt nummer, en snygg artist, en låt som sätter sig, ja det är Show!

Så nu håller vi våra tummar att vi kommer få se våran egna Eric på lördag i Düsseldorf! Ge järnet Eric, gå för vinst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar